Veel belangstelling voor de eerste open bedrijvendag Ommen

Veel enthousiasme voor de Open Bedrijvendag
‘Toen we het idee lanceerden om een Open Bedrijvendag te organiseren, kregen we gelukkig al snel veel aanmeldingen binnen’, aldus Hofstee. ‘Vanuit allerlei verschillende takken. Zo stelt de Larcom haar deuren open, kan er achter de schermen worden gekeken bij technische bedrijven zoals de OCB, Krepla, Willpro en Installatiebedrijf Veldhuis maar is ook de toeristische sector vertegenwoordigd door deelname van o.a. Hotel de Zon en Camping De Koeksebelt’. Om een compleet beeld te vormen wil de organisatie graag dat nog meer bedrijven zich aanmelden als deelnemer aan de Open Bedrijvendag. ‘We hebben nu zo’n 20 deelnemende bedrijven, maar daar kunnen er nog zeker wel een paar bij’ vertelt parkmanager Gertjan Mollink. ‘Voor meer informatie over deelname kan men contact met mij opnemen of kijken op de facebookpagina van de Open Bedrijvendag Ommen’.

Op de fiets door Ommen
Om alles logistiek in goede banen te leiden wordt er een route uitgezet langs alle deelnemende bedrijven. ‘Startpunt voor de Open Bedrijvendag is Larcom aan de Vermeerstraat 1. Dit is ook de centrale locatie waar de stands staan van de bedrijven die wel mee doen maar hun bedrijf niet open kunnen stellen. Ook zijn hier diverse activiteiten. Vanuit hier kan men vervolgens dan op eigen gelegenheid aan de hand van de route de andere deelnemende bedrijven bezoeken’.

De Open Bedrijvendag is ook zeker interessant voor mensen die op zoek zijn naar een (andere) baan en voor leerlingen die een studie moeten gaan kiezen. Bij veel deelnemende bedrijven zijn openstaande vacatures. Ook kunnen de bedrijven tips geven over studies die goed zijn om te volgen als men een bepaalde baan zoekt. ‘Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er op 13 oktober een fantastische eerste Open Bedrijvendag van te maken’, sluit Mollink af.

Cursus Alfabetisering / Laaggeletterdheid

Larcom hecht veel waarde aan opleiding en ontwikkeling van haar medewerkers. Door een actief opleidingsbeleid te voeren wil Larcom de kansen van medewerkers vergroten en de kwaliteiten, kennis en vaardigheden verder ontwikkelen. Sinds een aantal jaar biedt Larcom ook alfabetiseringscursussen aan. Cor Kwakkel was een van de deelnemers, een kort interview met hem. lees meer
We steken graag onze nek uit.

Van afstand naar Bijdrage

2017 is voor Larcom in meerdere opzichten een succesvol jaar geweest. Naast dat we voor het 11 jaar op rij een positief financieel resultaat hebben geboekt, zijn ook flinke stappen gezet om van Larcom een leer/werkbedrijf te maken. lees meer