26 - 05 - 2020

Werk speelt een essentiële rol bij de gezondheid

Bij Larcom geloven wij dat het doen van werk een essentiële rol speelt bij het welzijn. Zeker voor onze doelgroep, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Wij merken, nu een deel van onze medewerkers noodgedwongen thuis zit, de impact hiervan. De dagelijkse structuur is weggevallen maar ook het sociaal contact met collega’s wordt erg gemist.

Dit is ook de reden dat wij ons bedrijf open hebben gehouden en de werkplekken volgens de richtlijnen van het RIVM hebben ingericht. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers staat voorop. Dat de behoefte aan werk groot is blijkt ook uit de vraag van verschillende woonvormen van onze medewerkers. Het biedt hen structuur en sociaal contact. Op dit moment regelen wij werk voor diegene die daar behoefte aan heeft.

Het jaar 2019 hebben wij voor het 13de jaar op rij afgesloten met een positief bedrijfsresultaat. Voor 2020 zal dit een hele uitdaging worden, zowel maatschappelijk als financieel. Nieuwe formules zoals ‘open hiring’, het inrichten van nieuwe teams in het Groen en het neerzetten van goede trajecten voor bijvoorbeeld statushouders hebben hun effect bewezen maar liggen nu nagenoeg stil. Ook de focus op nieuwe technologieën, zoals bijvoorbeeld de inzet van cobots bij onze werkzaamheden, zal ons verder moeten brengen naar een toekomstbestendig werkleerbedrijf.

Als gevolg van de corona-uitbraak is het een stuk lastiger om een voorspelling voor de toekomst te maken. De overheid heeft ingrijpende maatregelen moeten nemen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, dit heeft grote gevolgen voor de economie en de werkgelegenheid.

Waar is de komende jaren behoefte aan en welke rol kan Larcom vervullen nu er straks grote werkloosheid dreigt? Wij hebben veel ervaring op dit vlak en zullen in gesprek gaan met onze gemeentelijke klanten en UWV om hier een antwoord op te vinden.

Jaarverslag 2019

Meer lezen

26 - 05 - 2020

De waarde van werk in tijden van corona

Lees verder

14 - 05 - 2020

Ruim 200.000 gezichtsbeschermers voor de zorg…..

Lees verder

17 - 03 - 2020

Wij produceren door onder aangepaste omstandigheden

Lees verder

27 - 01 - 2020

Samenwerking met Larcom winnaar van Embrace Diversity Award bij Wavin

Lees verder

27 - 01 - 2020

Samenwerkings-overeenkomst voor onbepaalde tijd tussen Wavin en Larcom

Lees verder

18 - 12 - 2019

Gemeenten Bronckhorst en Lochem besteden backoffice Participatiewet uit bij Larcom

Lees verder

12 - 12 - 2019

Mooie opdracht voor Larcom Groentechniek

Larcom gaat groenonderhoud voor onderwijsstichting Arcade uitvoeren

Lees verder

24 - 09 - 2019

Werk is en blijft de basis van het nieuwe Larcom

Meer waarde door werk.

Lees verder

22 - 07 - 2019

Eerste leerlingen bedrijfsschool krijgen contract bij werkgever

Succesvol eerste schooljaar bedrijfsschool

Lees verder

13 - 05 - 2019

Werkleerbedrijf onmisbaar bij succesvolle integratie

Een nieuwe baan voor bijna veertig mensen

Lees verder