27 - 01 - 2020

Larcom en Wavin werken nog langer samen

Twee Hardenbergse bedrijven die al veertig jaar samenwerken. Wavin Nederland brengt al sinds eind jaren ’70 diverse werkzaamheden onder bij Larcom en op 23 januari is de goede relatie nog eens bevestigd door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Hiermee is werkgelegenheid gemoeid voor ongeveer 50 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Enkele medewerkers van Larcom werken bij Wavin op locatie daarnaast worden er veel werkzaamheden uitbesteed bij de Larcom vestiging tegenover het Wavin terrein.

De werkzaamheden variëren van bewerken, assembleren, verpakken tot het ondersteunen bij de logistiek en het ompakken van pallets. Naast deze dagelijkse inzet wordt er actief meegedacht bij het ontwikkelen van nieuwe producten en oplossingen voor de eindklant van Wavin. Dit wordt dan ook ervaren als een grote toegevoegde waarde. Van zo’n nieuw product wordt eerst een proefserie gemaakt. Zo’n kleine serie is nog niet aantrekkelijk om geautomatiseerd te produceren, dat brengt Wavin dan bij Larcom onder. Het is voor Wavin belangrijk dat zij op deze manier een steentje bijdragen aan de maatschappij.

De naamsverandering van Wavin’s moederbedrijf ondersteunt de ambitie om als wereldspeler een duurzaam verschil te maken. Mexichem werd onlangs Orbia, waarmee de beursgenoteerde onderneming een nieuwe richting op gaat. Om Orbia’s doel, ‘Advance life around the world’ te bereiken, is haar bedrijfsgroep Bouw & Infrastructuur afgelopen jaar samengebracht als één wereldwijd merk: Wavin. Dit resulteert in een totaal van 12.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 40 landen.

De samenwerking tussen Wavin en Larcom is een mooi voorbeeld van twee bedrijven die samen investeren in lange termijn groei, met focus op de impact op mens, planeet en het eindresultaat.

Meer lezen

27 - 10 - 2020

Leerlingenvervoer Twenterand bevordert zelfstandig reizen jongeren

Lees verder

22 - 10 - 2020

Gemeente Ommen en werkleerbedrijf Larcom werken samen tegen werkloosheid

Lees verder

24 - 09 - 2020

Martijn Borgers winnaar Topperverkiezing SBCM

Lees verder

24 - 09 - 2020

Larcom in de race voor werkinnovatieprijs van 1 miljoen euro

Lees verder

16 - 07 - 2020

Statushouders sluiten traject Werk-talent in beeld! af met speeddate

Lees verder

06 - 07 - 2020

Larcom Groentechniek VCA gecertificeerd

TUV Nederland heeft VCA Certificaat Larcom Groentechniek opnieuw verlengd

Lees verder

26 - 05 - 2020

De waarde van werk in tijden van corona

Lees verder

14 - 05 - 2020

Ruim 200.000 gezichtsbeschermers voor de zorg…..

Lees verder

17 - 03 - 2020

Wij produceren door onder aangepaste omstandigheden

Lees verder

27 - 01 - 2020

Samenwerking met Larcom winnaar van Embrace Diversity Award bij Wavin

Lees verder