09 - 12 - 2021

Sociaal Ontwikkelbedrijf Zutphen neemt steeds meer vorm aan

Larcom en GelreWerkt! zetten in op passend werk sw-medewerkers

Met nieuwe samenwerkingspartner Larcom zet GerleWerkt! weer een stap in de verdere realisatie van de netwerkorganisatie van het Sociaal Ontwikkelbedrijf in Zutphen. ‘Sinds 1 december hebben we de sleutel van onze nieuwe locatie aan de Hermesweg 17 en nu kunnen we samen met Larcom de werkruimte gaan inrichten tot passende werkplekken voor onze sw-mensen’, aldus Laura Werger, wethouder van de gemeente Zutphen.

Veelzijdig Sociaal Ontwikkelbedrijf
Op en vanuit het nieuwe pand aan de Hermesweg gaan zorgaanbieders, werkgevers, onderwijsinstellingen, aanbieders van (leer-)werkprojecten en GelreWerkt! intensief samenwerken voor de inwoners van de gemeente Zutphen. De samenwerkingspartners zetten altijd in op ontwikkeling en passend werk. Naast begeleiding, training en scholing biedt het Sociaal Ontwikkelbedrijf ook werk in een beschermde werkomgeving, groepsdetachering, individuele detachering, leer-werktrajecten, gemeentelijke opdrachten en directe plaatsing in een zelfstandige baan bij het bedrijfsleven. Ook is het een plek waar mensen vanuit de Participatiewet door ontwikkeling en werkervaring een stap richting passend en betaald werk kunnen maken. Ontwikkeling van mensen staat centraal, maar zeker ook het bieden van een veilige haven. Want als werken even niet lukt, is het altijd mogelijk (tijdelijk) terug te keren naar het Sociaal Ontwikkelbedrijf.

Nieuwe pandnaam: Opmars
De gemeente Zutphen huurt een deel van het pand van verhuurder én samenwerkingspartner IJsselzorg. IJsselzorg biedt dagbesteding en ambulante begeleiding aan volwassenen met complexe problematiek. Voorheen was het bedrijf gevestigd op De Stoven. ‘Aan onze cliënten en sw-medewerkers van GelreWerkt! hebben we gevraagd mee te denken over een nieuwe naam voor het pand. Daar is veelvuldig gehoor aan gegeven en bij de overhandiging van de sleutel hebben we de naam ‘Opmars’, ingezonden door onze cliënt Bob, bekendgemaakt’, aldus Martijn Traas, directeur IJsselzorg. De uitleg van Bob is als volgt: ‘We verhuizen in het nieuwe jaar van De Stoven naar De Mars en we gaan voor ontwikkeling, oftewel ‘Opmars’.

https://www.destentor.nl/zutphen/tamara-en-mustafa-werken-zich-vanaf-deze-nieuwe-plek-in-zutphen-weer-in-de-samenleving-thuis-doe-ik-niets~aacbc5c9/?cb=1769c6eeac111a40a592d21efe34d842&auth_rd=1

Meer lezen

27 - 01 - 2022

Statushouders gemeente Hardenberg gestart met traject bij Larcom

Lees verder

09 - 12 - 2021

Sociaal Ontwikkelbedrijf Zutphen neemt steeds meer vorm aan

Lees verder

02 - 12 - 2021

Nieuwe vervoersopdracht Taxi Steen Ommen

Lees verder

29 - 11 - 2021

Trots op onze medewerkers

Lees verder

12 - 10 - 2021

Larcom door voorronde verkiezing “Alfa’s Goud 2021”

Lees verder

15 - 07 - 2021

40 jaar inclusiviteit

Lees verder

06 - 05 - 2021

De waarde van werk heeft zich bewezen

Lees verder

26 - 04 - 2021

Welkom gemeente Westerveld

Lees verder

22 - 01 - 2021

Gemeente Rijssen/Holten besteedt backoffice participatiewet uit aan Larcom

Lees verder

10 - 12 - 2020

Larcom bij laatste 10 die meedingen voor 1 miljoen

Lees verder