16 - 07 - 2020

Geweldig om met deze gemotiveerde groep te mogen werken

15 Statushouders hebben het afgelopen half jaar een traject gevolgd bij Larcom. Het traject Werk-talent in beeld! heeft Larcom uitgevoerd in opdracht van de gemeente Hardenberg en Ommen en wordt financieel ondersteund door de provincie Overijssel.
Het doel is om kansen van statushouders op de arbeidsmarkt te vergroten.

Larcom heeft faciliteiten om zowel theorie als praktijk te combineren. Ons motto is: Leer niet om te werken, maar werk om te leren. Wij brengen vaardigheden en competenties van de kandidaten methodisch in beeld en op basis hiervan wordt het traject op maat afgestemd. Hierbij is veel aandacht voor taalontwikkeling en interculturalisatie. Door inzicht te geven in de Nederlandse werkcultuur geven wij kandidaten handvatten om bij een werkgever aan de slag te kunnen gaan. Ervaring wordt opgedaan op een van de vele afdelingen binnen Larcom.

Door interactie met collega’s ervaar je de werkcultuur in de praktijk; wat zijn de (ongeschreven) regels, wat zijn de gebruiken, hoe ga je met collega’s om en hoe zit dat dan met je leidinggevende? Vaardigheden en gebruiken die wij in Nederland als “ gewoon”  zien kunnen in andere culturen als ‘ not done’  worden beschouwd. Cultuurverschillen op de werkvloer spelen een belangrijke rol en wij leren de deelnemers hoe je hier mee om kunt gaan.

Als “extraatje” was er de mogelijkheid om een heftruckcertificaat te behalen. Hiervoor hebben 6 mensen zich aangemeld en 5 van hen heeft het praktijkexamen gehaald! Voor de theorie is iedereen geslaagd en dat terwijl het examen in de Nederlandse taal is afgenomen. Het traject is afgesloten met een speeddate met de accountmanagers van de gemeente.

Wij vonden het geweldig om met deze gemotiveerde groep te mogen werken, er zijn mooie stappen gezet en wij wensen de deelnemers veel succes op de arbeidsmarkt.

 

Meer lezen

12 - 10 - 2021

Larcom door voorronde verkiezing “Alfa’s Goud 2021”

Lees verder

15 - 07 - 2021

40 jaar inclusiviteit

Lees verder

06 - 05 - 2021

De waarde van werk heeft zich bewezen

Lees verder

26 - 04 - 2021

Welkom gemeente Westerveld

Lees verder

22 - 01 - 2021

Gemeente Rijssen/Holten besteedt backoffice participatiewet uit aan Larcom

Lees verder

10 - 12 - 2020

Larcom bij laatste 10 die meedingen voor 1 miljoen

Lees verder

27 - 10 - 2020

Leerlingenvervoer Twenterand bevordert zelfstandig reizen jongeren

Lees verder

22 - 10 - 2020

Gemeente Ommen en werkleerbedrijf Larcom werken samen tegen werkloosheid

Lees verder

24 - 09 - 2020

Martijn Borgers winnaar Topperverkiezing SBCM

Lees verder

24 - 09 - 2020

Larcom in de race voor werkinnovatieprijs van 1 miljoen euro

Lees verder