0529 40 80 80

Larcom en Alfa-college reiken praktijkverklaring uit

Daar zijn we trots op!

Maandag 10 juli heeft Kimberly, leerling van Pro Hardenberg, de eerste praktijkverklaring ontvangen uit handen van werk-leerbedrijf Larcom en het Alfa-college.

De praktijkverklaring is bedoeld voor mensen die in de praktijk wel kunnen leren en vaardigheden onder de knie hebben maar moeite hebben om theorie eigen te maken. Zij kunnen daardoor vaak geen diploma halen maar beschikken wel degelijk over goede competenties. Met de praktijkverklaring wordt hier waardering aan gegeven.

Kimberly volgde het traject voor Dienstverlening N1. Ze heeft onder andere gewerkt in de kantine, het restaurant en diverse facilitaire – en logistieke werkzaamheden volbracht. “Ik heb geleerd om zelfstandig te werken en ben trots dat ik nu meer van mezelf heb laten zien!” Glundert Kimberly tijdens de uitreiking van de praktijkverklaring.

Larcom startte twee jaar geleden met de begeleiding van Kimberly. En een aantal maanden geleden zocht werkcoach Robin contact met het Alfa-college. “De samenwerking met Jet van der Wetering, docent bij het Alfa-college, heb ik als prettig ervaren, het is fijn samen de gesprekken te voeren en de gedrevenheid te voelen.”

Docent Jet van der Wetering vult aan: “Met het uitgeven van praktijkverklaringen geven we erkenning en waardering aan mensen die in de praktijk kunnen leren. Vaardigheden ontwikkelen die essentieel zijn in het beroep, dat is zo waardevol!”

Over Larcom
Larcom is erkend leerbedrijf en begeleidt kandidaten met behulp van Werkstap, een volgsysteem waarbij diverse werknemersvaardigheden gemonitord worden.
Met de samenwerking met het Alfa-college op het gebied van het aanbieden van praktijkverklaringen, worden krachten gebundeld en kunnen leerlingen die moeite hebben met theorie toch een waardevol en uitdagend leerprogramma aangeboden krijgen.

Meer lezen

29 - 02 - 2024

Energie Klusteam Ommen helpt inwoners met kleine energiebesparende maatregelen

Lees artikel

14 - 11 - 2023

Effectief samenwerken begint met het zoeken naar verbinding

Lees artikel

19 - 10 - 2023

Daar zijn wij trots op

Lees artikel

07 - 09 - 2023

Groeien met Groen

Lees artikel

11 - 07 - 2023

Larcom en Alfa-college reiken praktijkverklaring uit

Lees artikel

04 - 04 - 2023

Het verhaal van Bart Goossens

Lees artikel

09 - 03 - 2023

Doorstromen van dagbesteding naar (beschut) werk

Lees artikel

21 - 02 - 2023

Samenwerking Larcom Groen en Zorgspectrum het Zand

Lees artikel

05 - 07 - 2022

Een passende plek voor iedereen

Lees artikel

23 - 06 - 2022

RVU-regeling voor sociale werkbedrijven

Lees artikel