24 - 09 - 2020

“Betaalbare woningen leveren betaalde banen” 

Samen met Cedris heeft Start Foundation de Werkinnovatie Prijs gelanceerd. Met deze prijs dagen de initiatiefnemers de leden van Cedris (branchevereniging sociale werkbedrijven) uit om naast de reguliere bedrijfsvoering  (groenvoorziening, detachering, assemblage, verpakking enz.), op een innovatieve wijze nieuw werk te organiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dat inspeelt op maatschappelijke vraagstukken. Als businesscase heeft Larcom een plan ingebracht voor betaalbare eenvoudige containerwoningen.

Betaalbare oplossing voor woningnood
Voor veel mensen is het vinden van een betaalbare woning op dit moment een grote uitdaging. De huizenprijzen rijzen de pan uit en het aanbod is minimaal. Betaalbare eenvoudige containerwoningen kan de oplossing zijn. Dit is niet alleen goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning. Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt biedt dit kansen op een betaalde baan. Door bij de bouw gebruik te maken van gerecyclede materialen dragen deze woningen ook bij aan een beter klimaat.

Werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
De containerwoning an sich is niet nieuw, wat het plan van Larcom innovatief maakt, is de samenwerking met een commerciële partij en de wijze waarop wij de productie facilitairen en het gebruik van gerecyclede materialen.

Door samen te werken met een commerciële partij; zeecontainerwoningen.nl kunnen wij onze krachten bundelen. Zij hebben de kennis van het product en de markt en wij de kennis van hoe je werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Door het productieproces te vereenvoudigen kan de gehele woning op 1 locatie geproduceerd worden, dit is uniek. Hierdoor ontstaat ook de mogelijkheid om meerdere werksoorten op één locatie in te richten waardoor werkgelegenheid voor een bredere groep mensen ontstaat. Ook kan makkelijk de juiste begeleiding georganiseerd worden. Mensen krijgen een betaalde baan aangeboden en worden vaktechnisch opgeleid.

Voor de bouw van de woningen wordt gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en worden ze voorzien van groenedaken van Sedum, dit zorgt ervoor dat CO2 en stikstof wordt opgevangen en gefilterd.

Het businessplan van Larcom zit bij de laatste 10 finalisten en maakt kans op een startkapitaal van maximaal 1 miljoen euro om aan de slag te gaan. Larcom heeft tot december de tijd om het businessplan verder uit te werken en in te dienen. Eind januari worden maximaal drie winnaars bekend gemaakt.

 

Meer lezen

29 - 03 - 2022

TENAX & Larcom – Buren die samenwerken

Lees artikel

22 - 02 - 2022

LED-verlichting voor vestiging Ommen en Hardenberg

Lees artikel

27 - 01 - 2022

Statushouders gemeente Hardenberg gestart met traject bij Larcom

Lees artikel

09 - 12 - 2021

Sociaal Ontwikkelbedrijf Zutphen neemt steeds meer vorm aan

Lees artikel

02 - 12 - 2021

Nieuwe vervoersopdracht Taxi Steen Ommen

Lees artikel

29 - 11 - 2021

Trots op onze medewerkers

Lees artikel

12 - 10 - 2021

Larcom door voorronde verkiezing “Alfa’s Goud 2021”

Lees artikel

15 - 07 - 2021

40 jaar inclusiviteit

Lees artikel

06 - 05 - 2021

De waarde van werk heeft zich bewezen

Lees artikel

26 - 04 - 2021

Welkom gemeente Westerveld

Lees artikel