0529 40 80 80

10 - 10 - 2024

Onderwijsstichting Arcade laat het groen doen door Larcom

Samen voor groene schoolpleinen

‘Goed onderwijs voor ieder kind’ dat is waar Onderwijsstichting Arcade voor staat en voor gaat. Dit wordt in de praktijk gebracht op 25 openbare basisscholen in de gemeenten Coevorden en Hardenberg. Leven is groeien. En groeien is leren. Larcom Werkleerbedrijf biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘Groeien met Groen’ is de slogan van Larcom Groen.

Beide organisaties hebben duidelijke kernwaarden die goed op elkaar aansluiten: Arcade focust op goed onderwijs en een veilige leeromgeving, terwijl Larcom inzet op de groei en ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze synergie maakt de samenwerking niet alleen passend, maar ook duurzaam.

Na een succesvolle niet openbare Europese aanbesteding door Rietplas Inkoopadvies, waarin de eis was dat minimaal een derde van het personeel uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bestaat, heeft Onderwijsstichting Arcade gekozen voor Larcom. Zijn voldoen ruim aan de eis met maar liefst 97% inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Larcom is geen onbekende voor Arcade. Sinds 2020 wordt op een deel van de scholen het groenonderhoud al door de medewerkers van Larcom uitgevoerd. “Fijn dat de inzet van de medewerkers nu beloond wordt met een contract voor alle basisscholen van Arcade”, aldus Nynke Nijland, vestigingsmanager Larcom Groen.

Roelof From, beleidsmedewerker huisvesting Arcade, vult aan: “Een veilige leeromgeving is erg belangrijk voor onze leerlingen, onze ervaring met Larcom is dat zij heel flexibel zijn om de werkzaamheden aan te passen met onze activiteiten op het schoolplein. Bovendien is Larcom VCA gecertificeerd.”

Omdat bij Larcom de ontwikkeling van medewerkers centraal staat, past dit heel goed bij de onderwijsstichting. Larcom biedt niet alleen een prettige werkomgeving, maar investeert ook in de groei en opleiding van haar personeel tot vakbekwame groenmedewerkers.

“Bij Larcom geloven we in de waarde van werk, wij zijn een toonaangevend werkleerbedrijf met een uitgebreide infrastructuur en een ervaren team van betrokken professionals. Wij geloven in samenwerken en zien ons als verbindende schakel tussen doelgroep, onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Zo brengt Larcom mensen van afstand naar bijdrage”, besluit Nynke Nijland.

 

Meer lezen

10 - 10 - 2024

Onderwijsstichting Arcade laat het groen doen door Larcom

Lees artikel

13 - 06 - 2024

Vijf leerlingen Pro Hardenberg, school voor praktijkonderwijs, stromen door naar Larcom

Lees artikel

29 - 02 - 2024

Energie Klusteam Ommen helpt inwoners met kleine energiebesparende maatregelen

Lees artikel

14 - 11 - 2023

Effectief samenwerken begint met het zoeken naar verbinding

Lees artikel

19 - 10 - 2023

Daar zijn wij trots op

Lees artikel

07 - 09 - 2023

Groeien met Groen

Lees artikel

11 - 07 - 2023

Larcom en Alfa-college reiken praktijkverklaring uit

Lees artikel

04 - 04 - 2023

Het verhaal van Bart Goossens

Lees artikel

09 - 03 - 2023

Doorstromen van dagbesteding naar (beschut) werk

Lees artikel

21 - 02 - 2023

Samenwerking Larcom Groen en Zorgspectrum het Zand

Lees artikel