0529 40 80 80

09 - 12 - 2021

Sociaal Ontwikkelbedrijf Zutphen neemt steeds meer vorm aan

Larcom en GelreWerkt! zetten in op passend werk sw-medewerkers

Met nieuwe samenwerkingspartner Larcom zet GerleWerkt! weer een stap in de verdere realisatie van de netwerkorganisatie van het Sociaal Ontwikkelbedrijf in Zutphen. ‘Sinds 1 december hebben we de sleutel van onze nieuwe locatie aan de Hermesweg 17 en nu kunnen we samen met Larcom de werkruimte gaan inrichten tot passende werkplekken voor onze sw-mensen’, aldus Laura Werger, wethouder van de gemeente Zutphen.

Veelzijdig Sociaal Ontwikkelbedrijf
Op en vanuit het nieuwe pand aan de Hermesweg gaan zorgaanbieders, werkgevers, onderwijsinstellingen, aanbieders van (leer-)werkprojecten en GelreWerkt! intensief samenwerken voor de inwoners van de gemeente Zutphen. De samenwerkingspartners zetten altijd in op ontwikkeling en passend werk. Naast begeleiding, training en scholing biedt het Sociaal Ontwikkelbedrijf ook werk in een beschermde werkomgeving, groepsdetachering, individuele detachering, leer-werktrajecten, gemeentelijke opdrachten en directe plaatsing in een zelfstandige baan bij het bedrijfsleven. Ook is het een plek waar mensen vanuit de Participatiewet door ontwikkeling en werkervaring een stap richting passend en betaald werk kunnen maken. Ontwikkeling van mensen staat centraal, maar zeker ook het bieden van een veilige haven. Want als werken even niet lukt, is het altijd mogelijk (tijdelijk) terug te keren naar het Sociaal Ontwikkelbedrijf.

Nieuwe pandnaam: Opmars
De gemeente Zutphen huurt een deel van het pand van verhuurder én samenwerkingspartner IJsselzorg. IJsselzorg biedt dagbesteding en ambulante begeleiding aan volwassenen met complexe problematiek. Voorheen was het bedrijf gevestigd op De Stoven. ‘Aan onze cliënten en sw-medewerkers van GelreWerkt! hebben we gevraagd mee te denken over een nieuwe naam voor het pand. Daar is veelvuldig gehoor aan gegeven en bij de overhandiging van de sleutel hebben we de naam ‘Opmars’, ingezonden door onze cliënt Bob, bekendgemaakt’, aldus Martijn Traas, directeur IJsselzorg. De uitleg van Bob is als volgt: ‘We verhuizen in het nieuwe jaar van De Stoven naar De Mars en we gaan voor ontwikkeling, oftewel ‘Opmars’.

https://www.destentor.nl/zutphen/tamara-en-mustafa-werken-zich-vanaf-deze-nieuwe-plek-in-zutphen-weer-in-de-samenleving-thuis-doe-ik-niets~aacbc5c9/?cb=1769c6eeac111a40a592d21efe34d842&auth_rd=1

Meer lezen

29 - 02 - 2024

Energie Klusteam Ommen helpt inwoners met kleine energiebesparende maatregelen

Lees artikel

14 - 11 - 2023

Effectief samenwerken begint met het zoeken naar verbinding

Lees artikel

19 - 10 - 2023

Daar zijn wij trots op

Lees artikel

07 - 09 - 2023

Groeien met Groen

Lees artikel

11 - 07 - 2023

Larcom en Alfa-college reiken praktijkverklaring uit

Lees artikel

04 - 04 - 2023

Het verhaal van Bart Goossens

Lees artikel

09 - 03 - 2023

Doorstromen van dagbesteding naar (beschut) werk

Lees artikel

21 - 02 - 2023

Samenwerking Larcom Groen en Zorgspectrum het Zand

Lees artikel

05 - 07 - 2022

Een passende plek voor iedereen

Lees artikel

23 - 06 - 2022

RVU-regeling voor sociale werkbedrijven

Lees artikel