0529 40 80 80

10 - 10 - 2018

Veel belangstelling voor de eerste Open Bedrijvendag Ommen

Fietsroute langs meer dan twintig bedrijven

Op zaterdag 13 oktober vindt de eerste Open Bedrijvendag van Ommen plaats. Er wordt een fietsroute uitgezet langs de deelnemende bedrijven, met de Ommer vestiging van Larcom als start- en eindpunt. Hier worden tevens diverse activiteiten georganiseerd en staan stands van bedrijven die niet in de route zijn opgenomen.

Werk is een belangrijk thema van de Open Bedrijvendag. Mensen die op zoek zijn naar een (andere) baan en leerlingen die een (vervolg)studie of stageplek moeten kiezen, worden dus van harte uitgenodigd. Bij veel van de deelnemende bedrijven zijn concrete vacatures. Ook kunnen de bedrijven tips geven over studies die goed zijn om te volgen als men een bepaalde baan zoekt.

Larcom is een van de initiatiefnemers van het nieuwe evenement. Directeur Rob Houthooft: “Dit is een prachtige gelegenheid om te laten zien hoe we hier met werk van waarde zijn. Voor onze medewerkers, voor bedrijven in Ommen en voor de lokale bevolking. Als we hier gasten ontvangen zijn die vaak positief verrast over wat hier allemaal mogelijk is, dus ik ben heel blij dat we dat op 13 oktober aan een groot publiek kunnen laten zien.”

Op de fiets door Ommen

De deelnemende bedrijven zijn actief in diverse sectoren. Zo kan er achter de schermen worden gekeken bij technische bedrijven als OCB, Krepla, Willpro en Installatiebedrijf Veldhuis. Ook de toeristische sector is vertegenwoordigd door deelname van onder andere Hotel de Zon en Camping De Koeksebelt’.

Om alles logistiek in goede banen te leiden wordt er een route uitgezet langs alle deelnemende bedrijven. Startpunt voor de Open Bedrijvendag is Larcom aan de Vermeerstraat 1. Vanuit hier kan men vervolgens dan op eigen gelegenheid aan de hand van de route de andere deelnemende bedrijven bezoeken.

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er op 13 oktober een fantastische eerste Open Bedrijvendag van te maken. Om een compleet beeld te vormen wil de organisatie graag dat nog meer bedrijven zich aanmelden als deelnemer aan de Open Bedrijvendag. ‘We hebben nu zo’n twintig deelnemende bedrijven, maar daar kunnen er nog zeker wel een paar bij’ vertelt mede-organisator Gertjan Mollink. ‘Wie meer informatie zoekt over deelname kan contact met mij opnemen of kijken op de facebookpagina van de Open Bedrijvendag Ommen’.

 

Meer lezen

13 - 06 - 2024

Vijf leerlingen Pro Hardenberg, school voor praktijkonderwijs, stromen door naar Larcom

Lees artikel

29 - 02 - 2024

Energie Klusteam Ommen helpt inwoners met kleine energiebesparende maatregelen

Lees artikel