0529 40 80 80

13 - 06 - 2024

Vijf leerlingen Pro Hardenberg, school voor praktijkonderwijs, stromen door naar Larcom

Daar zijn we trots op!

Alles wat je aandacht geeft groeit, zo denken wij over de positie van jongeren op de arbeidsmarkt. Door samen te werken met Pro Hardenberg, school voor praktijkonderwijs, kunnen wij leerlingen een uitdagend leerprogramma bieden en kunnen ze naast theorie ook praktijkervaring opdoen. Dit schooljaar zullen er vanuit de bovenbouw 5 leerlingen met een indicatie beschut werk uitstromen naar Larcom. 2 leerlingen worden vanuit stage geplaatst bij Larcom Hardenberg en 3 leerlingen vanuit stage bij Larcom Groen. Een nieuwe generatie Harde Werkers.

Deze jongeren krijgen allemaal een diploma Praktijkonderwijs. Een diploma met een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Eén daarvan is de Proeve van Bekwaamheid. Je krijgt dan een opdracht waarbij een praktijksituatie wordt nagebootst. Deze proeve van bekwaamheid vindt plaats op de stageplek en alle leerlingen hebben dit goed afgerond.

In mei/ juni 2021 is Kimberly bij de vestiging van Larcom in Hardenberg begonnen en Guido & Jarno zijn in dienst getreden bij Larcom Groen als stagiair. Anouk is per januari 2023 begonnen in het Groen. Zij had in de periode daarvoor haar start gemaakt op de vestiging in Hardenberg maar kwam er al snel achter dat binnen werken niets voor haar was.

Sabine en Kimberley zijn in september 2023 via een traject Diagnose beschut werk bij Larcom binnengekomen. Wat begon als een stage van één dag per week, groeide al snel uit tot een volledige werkweek van vier dagen. Zowel Anouk, Kimberley en Sabine alsook Guido & Jarno hebben zich inmiddels ontwikkeld tot volwaardige werknemers binnen het team van Larcom.

Anouk en Jarno hebben tijdens hun stageperiode op school en in samenwerking met Larcom Groen diverse certificaten behaald. Dankzij deze certificeringen en hun inzet hebben zijn zich als werknemers verder kunnen ontwikkelen en zijn zij in staat om steeds meer verantwoordelijkheden op zich te nemen. Guido bevestigt dit: “Ik voel me enorm fijn en veilig bij Larcom Groen”. “De begeleiding is uitstekend en ik heb veel geleerd van mijn collega’s. Dit heeft me geholpen om steeds beter te worden in mijn werk.”

Kimberly en Sabine hebben gedurende hun stageperiode zelfs een praktijkverklaring behaald. Sabine gericht op plant en dier in de tijd dat ze stage liep bij de Horsetellerie en Kimberly bij Larcom binnen de assemblage afdeling.

De weg die Anouk, Kimberly, Sabine, Guido & Jarno hebben afgelegd bij Larcom illustreert de waarde van goede begeleiding en opleiding. Door de combinatie van praktijkervaring en theoretische kennis konden zij hun vaardigheden uitbreiden en bijdragen aan het succes van het team.

Bij Larcom staat de ontwikkeling van medewerkers centraal. Het bedrijf biedt niet alleen een prettige werkomgeving, maar investeert ook in de groei en opleiding van haar personeel. Dit maakt Larcom niet alleen een aantrekkelijke werkgever, maar ook een bedrijf waar medewerkers de kans krijgen om zich te ontplooien en hun potentieel volledig te benutten.

Anouk, Sabine, Kimberly, Guido & Jarno zijn inspirerende voorbeelden van hoe een stage bij Larcom kan leiden tot een succesvolle carrière. Hun verhaal is een bewijs van de mogelijkheden die het bedrijf biedt voor gemotiveerde en ambitieuze medewerkers. De nieuwe generatie harde werkers!

Bij Larcom geloven we in de waarde van werk, wij zijn een toonaangevend werkleerbedrijf met een uitgebreide infrastructuur en een ervaren team van betrokken professionals. Wij geloven in samenwerken en zien ons als verbindende schakel tussen doelgroep, onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Zo brengt Larcom mensen van afstand naar bijdrage.

 

 

Meer lezen

13 - 06 - 2024

Vijf leerlingen Pro Hardenberg, school voor praktijkonderwijs, stromen door naar Larcom

Lees artikel

29 - 02 - 2024

Energie Klusteam Ommen helpt inwoners met kleine energiebesparende maatregelen

Lees artikel

14 - 11 - 2023

Effectief samenwerken begint met het zoeken naar verbinding

Lees artikel

19 - 10 - 2023

Daar zijn wij trots op

Lees artikel

07 - 09 - 2023

Groeien met Groen

Lees artikel

11 - 07 - 2023

Larcom en Alfa-college reiken praktijkverklaring uit

Lees artikel

04 - 04 - 2023

Het verhaal van Bart Goossens

Lees artikel

09 - 03 - 2023

Doorstromen van dagbesteding naar (beschut) werk

Lees artikel

21 - 02 - 2023

Samenwerking Larcom Groen en Zorgspectrum het Zand

Lees artikel

05 - 07 - 2022

Een passende plek voor iedereen

Lees artikel