0529 40 80 80

Simpel Switchen; Van dagbesteding naar (beschut) werk

Een eigen inkomen verdienen geeft mensen zelfvertrouwen

Larcom heeft goedkeuring ontvangen op een subsidieaanvraag vanuit instituut GAK . Met dit geld willen wij de doorstroming van deelnemers aan dagbesteding naar beschut werk bevorderen. Switchen tussen dagbesteding en zelfstandig een inkomen verdienen via beschut werken en misschien zelfs werken op de reguliere arbeidsmarkt is ook voor deze groep mensen haalbaar.

Alles wat je aandacht geeft groeit
Zo denken wij over de positie van mensen die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt. Als je kansen wilt vergroten moet je investeren in mensen. Uit ervaring weten wij dat mensen vaak meer in hun mars hebben dan gedacht wordt. Het kost tijd, aandacht en energie om de talenten te ontwikkelen. Hierbij wil je niet gehinderd worden door bureaucratische wet- en regelgeving. Omdat dagbesteding vanuit de WMO wordt gefinancierd en beschut werk vanuit de participatiewet kan dit mensen weerhouden om te onderzoeken welke talenten ontwikkeld kunnen worden en welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt.  Hiervoor hebben wij het concept Simpel Switchen ontwikkeld.

Simpel Switchen is bedoeld voor mensen die nu gebruik maken van dagbesteding maar die de stap richting (beschut) werk willen en kunnen zetten. Werk speelt een essentiële rol bij het welzijn van mensen. Zelf een inkomen verdienen in plaats van een uitkering ontvangen geeft mensen zelfvertrouwen. Werken geeft plezier en energie waardoor je in staat bent jezelf te ontwikkelen. Het biedt dagelijks structuur en houvast en sociaal contact met collega’s.

Larcom heeft een team van ervaren en betrokken professionals in dienst. Het is de passie van onze jobcoaches, trajectbegeleiders en werkcoaches om mensen te helpen hun talent te ontdekken en te benutten, ieder traject wordt op maat afgestemd in samenspraak met de deelnemer. En mocht het om wat voor reden dan ook niet lukken om via beschut werk aan de slag te gaan dan bestaat de mogelijkheid om (tijdelijk) terug te gaan naar dagbesteding. Een geruststellende gedachte.

Meer weten? 
Als ouder, verzorger of begeleider kan het lastig zijn om in alle wetten en regels de juiste weg te vinden. Voor Larcom is dit dagelijkse kost. Daarom helpen we graag om de eerste stap te zetten. Prettig en passend werk, begeleiding op maat en ondersteuning op het gebied van regelgeving.

Neem contact op met Petra Dorreman (0529 408080)

Meer lezen

13 - 06 - 2024

Vijf leerlingen Pro Hardenberg, school voor praktijkonderwijs, stromen door naar Larcom

Lees artikel

29 - 02 - 2024

Energie Klusteam Ommen helpt inwoners met kleine energiebesparende maatregelen

Lees artikel

14 - 11 - 2023

Effectief samenwerken begint met het zoeken naar verbinding

Lees artikel

19 - 10 - 2023

Daar zijn wij trots op

Lees artikel

07 - 09 - 2023

Groeien met Groen

Lees artikel

11 - 07 - 2023

Larcom en Alfa-college reiken praktijkverklaring uit

Lees artikel

04 - 04 - 2023

Het verhaal van Bart Goossens

Lees artikel

09 - 03 - 2023

Doorstromen van dagbesteding naar (beschut) werk

Lees artikel

21 - 02 - 2023

Samenwerking Larcom Groen en Zorgspectrum het Zand

Lees artikel

05 - 07 - 2022

Een passende plek voor iedereen

Lees artikel