29 - 03 - 2022

Werken op locatie bij Tenax

Samenwerking Tenax en Larcom geeft mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kans om regulier te werken.

Larcom en TENAX werken intensief samen. Al jaren geldt dat Larcom zich als bedrijf inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nu enkele jaren geleden de transitie is gemaakt van sociale werkvoorziening naar werkleerbedrijf hebben medewerkers meer kans om buiten de muren van Larcom uit te blinken. Larcom zet in op de ontwikkeling van haar eigen medewerkers maar biedt ook kansen voor mensen die een traject volgen bij de gemeente of het UWV.  Wij werken met professionele onderzoeksmethodieken om onze dienstverlening goed te kunnen uitvoeren. Wij werken o.a. met een medewerker volgsysteem: Werkstap. Hierbij worden ontwikkelingen op het gebied van arbeidsethos, samenwerken en diversiteit in werken beoordeeld en gevolgd door een werkleercoach. Naast deze punten is het ook belangrijk om te wennen buiten de vertrouwde muren van Larcom.

TENAX is zo’n bedrijf waar de eerste stappen buiten Larcom gezet kunnen worden. TENAX is een bedrijf dat al 45 jaar verpakkingen bedrukt en decoreert voor de meest uiteenlopende merken. Van cosmetica tot bierdoppen. De bedrukkingen worden rechtstreeks op de onbedrukte verpakking aangebracht en dit kan in 4 verschillende druktechnieken: zeef-, folie-, digitaal druk en lakken & metalliseren. De kans is groot dat er op uw aanrecht of in uw badkamer, een in Ommen bedrukte verpakking staat.

TENAX en Larcom hebben samen het project WOL (werken op locatie) opgezet. Lekker met je eigen collega’s werken, maar toch buiten het vertrouwde Larcom pand. Hoe gaaf is dat! Op dit moment werken er 12 mensen via WOL bij TENAX. Als je medewerkers  vraagt naar hun ervaring wordt er enthousiast gereageerd.

Het is fijn dat we als buren de samenwerking hiervoor hebben kunnen vinden. Larcom heeft ondernemers zoals TENAX nodig. Bedrijven die het verschil willen maken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven.

Om de goede samenwerking te onderstrepen is door vestigingsmanager René Marissen (Larcom) namens de medewerkers een taart overhandigd aan projectmanager Chris de Ronde (TENAX).

Meer lezen

04 - 04 - 2023

Het verhaal van Bart Goossens

Lees artikel

09 - 03 - 2023

Doorstromen van dagbesteding naar (beschut) werk

Lees artikel

21 - 02 - 2023

Samenwerking Larcom Groen en Zorgspectrum het Zand

Lees artikel

05 - 07 - 2022

Een passende plek voor iedereen

Lees artikel

23 - 06 - 2022

RVU-regeling voor sociale werkbedrijven

Lees artikel

21 - 06 - 2022

Eén plek om zowel theorie als praktijkervaring op te doen

Lees artikel

30 - 05 - 2022

Wethouder Looman tekent overeenkomst met Larcom en het Alfa-college

Lees artikel

29 - 03 - 2022

TENAX & Larcom – Buren die samenwerken

Lees artikel

22 - 02 - 2022

LED-verlichting voor vestiging Ommen en Hardenberg

Lees artikel

27 - 01 - 2022

Statushouders gemeente Hardenberg gestart met traject bij Larcom

Lees artikel