0529 40 80 80

16 - 07 - 2020

Geweldig om met deze gemotiveerde groep te mogen werken

15 Statushouders hebben het afgelopen half jaar een traject gevolgd bij Larcom. Het traject Werk-talent in beeld! heeft Larcom uitgevoerd in opdracht van de gemeente Hardenberg en Ommen en wordt financieel ondersteund door de provincie Overijssel.
Het doel is om kansen van statushouders op de arbeidsmarkt te vergroten.

Larcom heeft faciliteiten om zowel theorie als praktijk te combineren. Ons motto is: Leer niet om te werken, maar werk om te leren. Wij brengen vaardigheden en competenties van de kandidaten methodisch in beeld en op basis hiervan wordt het traject op maat afgestemd. Hierbij is veel aandacht voor taalontwikkeling en interculturalisatie. Door inzicht te geven in de Nederlandse werkcultuur geven wij kandidaten handvatten om bij een werkgever aan de slag te kunnen gaan. Ervaring wordt opgedaan op een van de vele afdelingen binnen Larcom.

Door interactie met collega’s ervaar je de werkcultuur in de praktijk; wat zijn de (ongeschreven) regels, wat zijn de gebruiken, hoe ga je met collega’s om en hoe zit dat dan met je leidinggevende? Vaardigheden en gebruiken die wij in Nederland als “ gewoon”  zien kunnen in andere culturen als ‘ not done’  worden beschouwd. Cultuurverschillen op de werkvloer spelen een belangrijke rol en wij leren de deelnemers hoe je hier mee om kunt gaan.

Als “extraatje” was er de mogelijkheid om een heftruckcertificaat te behalen. Hiervoor hebben 6 mensen zich aangemeld en 5 van hen heeft het praktijkexamen gehaald! Voor de theorie is iedereen geslaagd en dat terwijl het examen in de Nederlandse taal is afgenomen. Het traject is afgesloten met een speeddate met de accountmanagers van de gemeente.

Wij vonden het geweldig om met deze gemotiveerde groep te mogen werken, er zijn mooie stappen gezet en wij wensen de deelnemers veel succes op de arbeidsmarkt.

 

Meer lezen

29 - 02 - 2024

Energie Klusteam Ommen helpt inwoners met kleine energiebesparende maatregelen

Lees artikel

14 - 11 - 2023

Effectief samenwerken begint met het zoeken naar verbinding

Lees artikel

19 - 10 - 2023

Daar zijn wij trots op

Lees artikel

07 - 09 - 2023

Groeien met Groen

Lees artikel

11 - 07 - 2023

Larcom en Alfa-college reiken praktijkverklaring uit

Lees artikel

04 - 04 - 2023

Het verhaal van Bart Goossens

Lees artikel

09 - 03 - 2023

Doorstromen van dagbesteding naar (beschut) werk

Lees artikel

21 - 02 - 2023

Samenwerking Larcom Groen en Zorgspectrum het Zand

Lees artikel

05 - 07 - 2022

Een passende plek voor iedereen

Lees artikel

23 - 06 - 2022

RVU-regeling voor sociale werkbedrijven

Lees artikel